Vadyba

2009-12-19 seminaras


Pradėjo nuo OS trasos

Garbingo žaidimo taisyklės

Problema

Net pasaulio čempionatą atšaukė
     

LOSF konferencija
2009.kovo14 d. Vilnius, Sporto departamentas


Vadovybė


Mintys


Balsavimo kortelė


Iš patirties


Užverti lapą ir iš naujo rašyti


Prezidento pozicija nieko nekeisti


Pamąstykim

 


Viceprezidentas apie l.a.


Nieko nekeisti


Faktų apmąstymas


Neįgaliųjų pasiekimai nebuvo apskaityti

Prezidento ataskaitoje buvo pabrėžta, kad pagal Departamento nustatytą pasiekimų skaičiavimo metodiką, orientavimosi sportas net tarp olimpinių sporto šakų užėmė labai aukštą vietą ir todėl pagal gerus pasiekimus nemažai skirta lėšų mūsų sportui. Konferencijoje labai vaizdžiai buvo pristatytos finansavimo projekto sudėtinės dalys. Akivaizdžiausiai padidėjo orientavimuisi dviračiais finansavimas. Aptarinėjant smulkiai kiekvieną biudžeto eilutę, pritrenkiantį pasiūlymą labai ramiai pasiūlė naujas nacionalinės rinktinės treneris Edgaras. Jis pasiūlė užversti visų praėjusių metų biudžeto lapus ir pradėti biudžetą projektuoti iš naujo pagal esamus poreikius, o ne vadovautis pasenusiomis ir atgyvenusiomis situacijomis (atpasakoju apibendrintai-be diktafoninio įrašo) . Liūdna, kad pasiūlymo nauda ne visiškai buvo suprasta. To pasiūlymo argumentas buvo tas, kad būtų vaizdžiai matomas poreikis sportui ir pagal jį būtų ieškomi papildomi finansavimo šaltiniai, ypač, kai dabar ekonominė krizė. "Nepraėjo" ir mano pasiūlymas, kad biudžete atsirastų naujos eilutės leidžiančios ekonomiškiau taupyti lėšas ir efektyviau naudoti turimas lėšas. Pateikiau pavyzdį dėl lėšų skirtų kelionei į Australiją ir dabar į Japoniją ir neskyrus labai nedaug lėšų aklimatizacijai ar moksliniam tyrimui - lėšos skirtos kelionei išmetamos į vandenyną be jokios naudos.

Stebina drąsiai naujas ir dvasingas į mūsų sportą rinktinės trenerio požiūris, kuris suaugusiems skirtų pinigų dalį pasiūlė perleisti jaunimo sportui, pabrėždamas, kad suaugusieji gali patys susirasti pinigus. Jei bus ir toliau tokia giliai strategiška pažiūra dėl mūsų sporto ateities, tai labai viltingas žestas, skatinantis rimčiau susimąstyti ne tik apie šią dieną, bet ir ką mes rytoj turėsime.

Gerai, kad nors dalinai rinktinės trenerio buvo priimtas pasiūlymas ir konferencija nutarė finansavimo biudžeto eilutes metų bėgyje koreguoti pagal besikeičiančią ekonominę situaciją.

Norėjau atkreipti dėmesį, kad orientavimosi sportas gerokai smunka (ne tik po pernai Baltijos čempionato Vilniuje bei Gioteburge jaunimo pasaulio č. mūsiškių fiasko, bet ir po Olomouce, ir, ypač, dabar po Japonijos, kai mūsų OSS-ininkai nusirito net iki 1994 m. lygio-duomenis tuoj pateiksiu kitoje temoje), bet konferencijos lyderiai apie tai girdėti nenorėjo - jie euforijoje, kad Departamentas aukštai vertina mūsų pasiekimus. Profesorius, habil.m.d. ponas Jurgis pabrėžė pasaulyje pasižymėjusius Nerijų, Tomą, Simą, Karoliną ir Ramunę. Dėl numatyto didoko finansavimo dviračių sportui generalinis sekretorius-Kauno vicemeras ponas Rimantas pasiūlė nebūkštauti, įvertinti dviratininkų triūsą rengiant Euročempionatą Lietuvoje ir dėl to pasiektus aukštus pasiekimus, kaip laikinus. Manau, kad tai auksinė mintis - viskas šiame pasaulyje laikina. Ypač, kai pamirštami puikūs įdirbiai ir ignoruojama tų įdirbių patirtis. Norėčiau paklausti - kas dabar sieks Nerijaus, Ramunės pėdomis, kai nuo vieno pasaulio čempionato iki kito jaunimas ne tobulėja, bet tik smunka? Ar galima smunkant medalių siekti? Dar baisiau, kai tragiškai ir akivaizdžiai labiausiai pasaulyje degraduoja tie, kurie turi geriausias sąlygas sportuoti; šalia jų mokslinės laboratorijos ir jųjų treniruočių metodikos patirtis turėtų būt skleidžiama kaip pavyzdinė. Bet kokia gali būt pavyzdinė metodika, kai buvusi geriausia Europoje dabar nesugeba aplenkti nei vienos europietės!? Embarassed Embarassed Embarassed Tai čia tokios sporto mokymo įstaigoms "motyvacijos" darbui su jaunaisiais? Rolling Eyes

Labai gaila, kad konferencijoje nedalyvavo patys pagrindiniai prezidiumo nariai. Labai norėjosi išklausyti ne tik prezidento, bet ir kitų sričių atsakingųjų. Dar liūdniau, kad nedalyvavo ir OSS nei treneris nei pirmininkas. Toks vaizdas, kad dabar norima nuslėpti Japonijoje nesėkmių priežastis, sportinės atrankos etikos ir elementariosios sportinės pedagogikos paminimą. Crying or Very sad
_________________
Viešėdami Edzo saloje, sėkmės ieškokite tarp čiabuvių dvasių - save vadinusių "Utari" tautelės (pagal jų kalbą reiškiančių "draugą".) Tik draugystė su tos žemės protėviais padės!