Kauno forumas-2019
VAIKAI-ŠEIMA-VALSTYBĖ?

Aš, Vytenis Aleksandraitis, kaip buvęs sąjūdininkas, šį puslapį parengiau
VALSTYBĖS GRIOVIMO SUSTABDYMUI
ir sąmoningam Nepriklausomybės iškovojimo kompromitavimui demaskuoti, nes per 1988-07-09 Sąjūdžio mitingą Vingio parke prof. Vytautas Landsbergis, kalbėdamas, kaip gali būt naikinama Tauta, pasmerkė iš motinų atiminėjamus vaikus. Įrašo 8:48 dalyje profesorius tarė: " Ir dar viena sąlyga:  Nustokime atiminėti vaikus
! Reikia gražinti į šeimą - neatiminėti vaikams tėvų ir motinų, jausti kad vaikas tai ne vargas, o tėvų laimė ..."


APIE ŽALĄ VAIKAMS mokslinė  konferencija VDU Humanitarinių mokslų fakultete

Nuotrauką-koliažą galite pasididinti ir net
labai

       O kaip yra susiję, kad ir Kazlų Rūdoje už Norvegijos pinigus investuoti mokyklų sporto aikštynų bei gimnazijos stadiono tartano dangos dengimas, nepaaiškinamai man stebėtoju būnant per rinkimus labai geri balsavimai už V.Uspaskicho "Darbo partiją", nuo kurios buvo išrinkta Algimanta Pabiedinskienė? Kaip suprasti tada vykdomą nežaotą vaikų paėmimą iš šeimų, kurį stebėjau savo treniruojamų vaikų 4-ių (3-jų brolių ir 1-os sesutės), su kurių tėvais puikiai bendravau - jie nebuvo alkoholikais ir jei buvo kokie trūkumai, su jais galima buvo kalbėtis - jiems psichologiškai-pedagogiškai padėti galima buvo labai lengvai - patarimus jie puikiai klausydavo. Be to jų vaikams nepaaiškinamai mano Sporto centro administracija bandė drausti juos vežti į Lietuvos čempionatą, kaip atimtus nuo tėvų ir esančius "už įstatymų ribų".  Situacijos nedetalizuosiu, bet tuos 4-is vaikučius teko man už savo asmenines lėšas vežti į tą Lietuvos čempionatą, o sugrįžus, kai rugsėjo 1-ąjai reikėjo jiems grįžti į Avikilų (šalia Marijampolės) vaikų globos namelius puikius, kažkodėl man teko juos įkalbinėti nuo savižudybės mėginimo. Ir kaip tai įvyko, kad kiek vėliau jų draugas 9-metis, jei neklystų, tų namų sodelyje pasikorė, kada ministrė Algimanta Pabiedinskienė viešėjo juose? KODĖL MAŽYLIS SAVIŽUDYBEI PASIRINKO MINISTRĖS ATVYKIMO-VIEŠĖJIMO DIENĄ ? ? ? Kas mažyliui paskatino tokiam politiniam žingsniui labai reikalingam valstybinių globos namų naikinimo iniciatoriams ? Ar policija netyrė galimo vaiko politinio nužudymo-savižudybės inscenizavimo atvejį? 

 
    Aš asmeniškai su buvusia Gynybos ministre Rasa Juknevičiene buvau susiginčijęs dėl Norvegijoje atimtojo Gabrieliaus iš motinos Gražinos Leščinskienės, kuri aiškino, kad ""negalime pyktis su NATO, partnere, kuri, su "vaikų priežiūros" sustrema, neva, ugdo "kovingus" karius"". Kai poniai Rasai priminiau Breiviko išžudytus jaunuolius, kurie visiškai nesipriešino, ponia Rasa iš kart tą mano priminimą ištrynė ir mane iš F.b. draugų išmetė. Taip susikūrė Šeimų ardymo mašina - t.y., Sistema, peržengusi žmoniškumo ribas, apie kurią puikia pasakoja vaikų psichologė Eglė Mirončinkienė (tik ne "Verončinkienė", kaip ją perkrikštijo MINFO.lt,) kurios mintis nors ir padrikai sukratė iš Puko televizijos laidos, bet akcentai apie girtaujančias šeimas užaštrino principingai dėl pagalbos žmonėms atsisakyti priklausomybių. Bet, deja, šis Vaiko "pagrindų" įstatymas gavosi tik kaip Vaiko paėmimo iš šeimos įstatymu.

     Todėl šį Kauno Forumo MOKSLINĖS konferencijos puslapį skiriu kaip Valstybei ir Tautai  pavojaus varpų skambėsį, kai nusirista iki stalinizmo-hitlerizmo, kurį paminėjo atvirame Dovilei Šakalienei laiške, Lietuvos tėvų forumo pirmininkas Darius Trečiakauskas, pradėjęs šio Kauno forumo konferenciją naujuose VDU rūmuose. Jame jis pateikė jausmingus akcentus. Klausantis pranešėjo, nevalia prisimeni Stalino laikų vaikystę, kai tėvai gąsdindavo mokykloje nieko prieš valdžią nekalbėti, nes išveš į Sibirą. bet, kad NUO TĖVŲ ATSKIRS - TOKIŲ KALBŲ VAIKYSTĖJE NEPAMENAME.  O dabar jau mūsų šalies gyvenime valdininkai viską pradeda spęsti kaip Š.Korėjoje.

   Net "konstitucinės ir pilietinės teisės apribotos, pagal savižudybių skaičių esame pirmaujantys tarp pasaulio šalių, pagal darbo užmokestį – ES „uodegoje“, pagal laimės indeksą, matyt, iš vis už matavimo ribų" - taip prieš 5 metus Darius minėjo interviu, kuris vadinosi: "Ar iš tiesų valdžia nori išgirsti Tautos balsą?".       ,,,           


              Šiame nuotraukų
diptike, kurįį galite pasididinti, matote Kauno forumo darbo pradžios momentą, kai pirmąjį pranešimą pradėjo Darius Trečiakauskas, pastarųjų įvykių žinomas advokatas Dambrauskas ruošiasi paskutiniajam apibendrinančiajam pranešimui.

 Pažymėtina, kad Dariaus vadovaujamas mūsų šalies Tėvų forumas šiuo metu pritaria pataisoms Ramūno Karbauskio pateiktoms vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo.

Jame atkreiptas dėmesys, kad teigiamai tas Tėvų forumas vertina projekto siekį nuo grėsmės vaikui lygio nustatymo koncepcijos pereiti prie pagalbos vaikui ir šeimai poreikio vertinimo koncepcijos. Taip būtų sukurtos prielaidos specialistams spręsti ne vaiko teisių pažeidimų, smurto ar nepriežiūros pasekmes, bet dirbti su šių reiškinių priežastimis, kas, manytina, daugeliu atveju apskritai apsaugotų nuo bet kokio pobūdžio vaiko teisių pažeidimų.
       Pagal D.Trečiakauską, net
Niurnbergo procese žmonių naikintojai aiškino, kad jie tik laikėsi galiojančių įstatymų Todėl D.Šakalienės inicijuota sistema šeimas-tėvus laiko galimais "nusikaltėliais", tėvams užkraunanti tik pareigas ir atsakomybes be jokių jiems teisių, ir galių, reikalauja bekompromisio paklusimo - aklo vykdymo, net verčiant tėvus pasirašyti „konfidencialumo“ sutartis dėl jų vaikų atėmimo iš šeimos,. Tai konclagerio ir kalėjimo subkultūros formavimas. Tokia  SISTEMA PRADĖJO VEIKTI PRIEŠ VALSTYBĘ, nes  veikia prieš vaikus, tėvus ir šeimą. Tai pačios Valstybės pamatų griovimas, nes ta sistema nukreipta net prieš Konstituciją, prieš visuotinę žmogaus teisių deklaraciją, prieš humanizmą ir pamatines žmogiškąsias vertybes, prieš patį Žmogų. Tad Respublikos žurnalistė Daiva Strikulienė apie šį forumą parašė, kad "Valdžia turi suvokti, kad suklydo".
    


Mokslininkės - Kauno forumo pranešėjos Ramunės Jurkuvienės 4-turgubą
nuotrauką galima pasididinti

Antro šio Forumo pranešimo autorė-mokslininkė Ramunė Jurkuvienė išgarsėjo savo straipniu portale 15 min., kuri šokiravo visuomenę pavadinimas: "Ramunė Jurkuvienė: Amputacija geriausia priemonė nuo

 galvos skausmo, arba Dar kartą apie vaiko paėmimą

 iš šeimos
". 

Man asmeniškai D.Šakalienės įstatymas primena garsųjį chirurgą Vlada Kuzmą, kuris mano tėvui; dar paaugliui pasiūlė nupjauti koją, tai mano senelė, susijaudinusi nuo jo pasiūlymo, iš kart visam gyvenimui apkurto. Tada mano senelis-farmacininkas, atrado nežymų gydytoją, kuris pasakė, kad amputuoti bet kada suspės, bet, pirmiau, ryžosi išgydyti koją- ir išgydė
! Tik per sąnarį (kelio) liko raišas, bet su nuosava koja.
 

           TAIP IR D. ŠAKALIENĖ SIŪLO NE GYDYTI, O AMPUTUOTI GALVAS.Taigi, mano tėvas, turėdamas ne protezą, o nuosavą nesilankstančią koją, pradėjo mokytis Vytauto Didžiojo universitete (VDU), kuriame po 50-tes metų ši pranešėja Ramunė Jurkuviėnė  studijavo socialinio darbo magistrantūrą.  Deja, po karo vėl sovietams atėjus, mano tėvas pervadintame ne VDU, o KPI tampa pirmuoju elektrotechnikos absolventu, kuriame lieka dirbti visam gyvenimui. Jame Lietuvoje televizijos įvedimo progą apie ją parašo knygą, pagal kurios teoriją tik dabar skaičiavimais bei mūsų planetos matavimais įrodžiau, kad prieš 50 metų savo radaru "žūstančio" J.Gagarino matyti negalėjau, nes mūsų planeta nėra plokščia. Taip, kad vietoje J.Gagarino, mačiau trigubai aukščiau skridusį jo žudiką - bandomąjį tada naikintuvą Su-15, kuris man iš radaro dingo, kai nusileido, kad mūsų planetos pirmąjį kosmonautą nužudyti. beveik tuo pačiu metu, kai jis "žuvo".

     Todėl už netylėjimą  aš pastoviai jau 7-tą kartą esu Facebook-e blokuojamas ir mane blokuoja - F.b. automatams neprotaujantiems skundžia skundimų Vaikų GESTAPUI skundimo ideologai, net, greičiausia, vaikų prekybos tinklui galintys priklausyt - kam įdomu, mano veidaknygėje susirasite.

       Taigi dėl tos mano tėvo-paauglio išsaugotos-nenupjautos kojos, jo jaunesnė sesutė (mano teta; a.a. Halina Salienė) po karo tampa Kazlų Rūdos vyriausia gydytoja-pediatre, galėjusią gydyti ir šio Kauno forumo antrąją pranešėją Ramunę Jurkuvienę, kurioje Ramunės tėvas-gydytojas bei politinis kalinys slapstėsi nuo persekiojimo kurį laiką.
        Sovietmetyje persekiota ir pati Ramunė buvo - jai nenorėjo užskaityti medicinos instituto baigimo. Todėl šios totalitarinės sistemos griuvėsių likučius socialiniame sveikatos moksle atpažinti, greičiausiai, poniai Ramunei nėra sunku.

        Taip, kad, JEIGU MANO SENELĖ IŠ SUSIJAUDINIMO DĖL SŪNAUS - MANO TĖVO  KOJOS PRARADO KLAUSĄ VISAM GYVENIMUI - TAI TADA KOKS JAI SVEIKATOS PAKENKIMAS BŪTŲ, JEI IŠ JOSIOS BŪTŲ MANO TĖVĄ IR TETĄ KAS BANDĘS ATIMTI ? ? ? 

       Tai, būtent, minėtame straipsnyje bei paskaitose Ramunė Jurkuvienė ir įrodo, kaip sužeidžiama vaiko psichika  su svetimais žmonėmis pasijaučia labai nesaugiai, kaip paveikia jo psichiką atskyrimo nuo mamos baimė labai giliai glūdinti vaiko pasąmonėje. Dėl tokio atskyrimo išgyvenamas dėl ko suintensyvėja jo emocinės reakcijos vaikai rodo stiprius pykčio ar priešiškumo jausmus, arba užsidaro. Dažnai pasireiškia   psichosomatinės reakcijos – t.y. vaikams ima skaudėti galvos, pilvai, sutrinka virškinimas. Vaikams tai milžiniškas sukrėtimas - sunkiai atitaisomos traumos. Būtent, tokią traumą patyrė 2012-05-17 Garliavoje per prievartą išnešta klykianti Deimantė Kedytė. Dėl josios galvos ir pilvo skausmo Laimutė Stankūnaitė videofilmu kreipėsi  į visuomenę pagalbos, tuos galvos ir pilvo skausmus minėdama. Juolab, net po pusmečio už to per prievartą išnešto vaiko priežiūrą atsakinga Vilniaus savivaldybės VTAT skyriaus vedėja Lina Juškevičienė rašte Lietuvos Žmogaus teisiųnimo asociacijai  apie tuos pačius mergaitės negalavimus minėjo, kai iki tolei pas senelius ji tų negalavimų neturėjo.

      Štai, 5 min. 20 sek. įraše docentė Ramunė mini, kad ruošiant skubotai Matuko reformą, visai nebuvo atsižvelgta  į narkomanijos pavojų. Būtent, aš irgi dėl tos pačios priežasties visiems Seimo nariams rašiau laišką to įstatymo priėmimo  dieną, nes nuo visų Seimo narių buvo nuslėpta Matuko užmušimo priežastis - abiejų tėvų  apsvaigimas narkotikais, kuris buvo nustatytas ir paskelbtas viešai, tik vakare prieš to įstatymo priėmimą

     Todėl supratęs, kad Seimo nariai buvo apgauti, jiems visiem parašiau šį  laišką su smurto prieš vaikus pokyčio diagrama. Ši diagrama rodo, kad smurto prieš vaikus padidėjimas prasidėjo nuo 2012 m. vidurio, kai Garliavoje televizijos transliacijos metu buvo  per prievartą išneštas klykiantis vaikas, tai reik manyti, kad toks  VALSTYBĖS PADEMONSTRUOTAS PRIEVARTOS PRIEŠ VAIKĄ PAVYZDYS autoritarinės pedagogikos pakraipos tėvams galėjo įtakoti smurto didėjimą.

     Na, o dėl mano laiško Seimo nariams, gaila, tada buvo jau per vėlu, nes sesijos dieną Seimo nariai, matyt, ėjo tiesiai į posėdžių salę to makabriško įstatymo priėmimui ir mano laišką perskaitė tik po to įstatymo priėmimo, kai užėjo į savo administracijas.
    Tad nieko keisto, kad net tokie Seimo nariai kaip Naglis Puteikis ir Mindaugas Puidokas balsavo už jo priėmimą, nors dėl jo projekto vyko aistros visuomenėje. Šio įstatymo klastą įžvelgti išdrįso tik vienintelė Seimo narė Aušra Maldeikienė.Todėl to Kauno Forumo konferencijos pradžioje pakartotinai vėl įteikiau Mindaugui Puidokui tą laišką, pasakydamas, kad Facebook-e tai mano prieš vaikus smurto kreivės nuotraukai buvo atlikta Kibernetinė ataka - buvo dingęs tos nuotraukos aprašymo - t.y. Seimo nariams laiško tekstas. Ta Kibernetinė ataka slėpė tą mano tekstą gana ilgai, būtent,  Krušinskų šeimos skandalo metu, kuri ir įrodo, kad yra kažkokia Vaikų atiminėjimo organizuota struktūra

      
       Taigi, LSMU Bioetikos katedros docentės Ramunės Jankuvienės pranešime VAIKŲ TEISIŲ APSAUGA: IŠŠŪKIAI ŠEIMOS AUTONOMIJAI. Lektorė pradėjo nuo L.R. Konstitucijos 38 straipsnio, kad Šeima-visuomenės ir valstybės pagrindas.

 

      Pagal R. Jankuvienę Šeimos sąveikauja su sistemomis, kaip etnokultūrinė, ūkio-ekonomine, socialine, sveikatos, edukacijos ir teisėsaugos. Pastaroji ir kitos, vietoje to, kad telktų šeimas, jas išplėšo - šeima tarnauja šiai gausybei institucijų. Šeima yra visuma, o ne kažkokių pavienių žmonių sambūris. Todėl reikalinga neperžengti šeimos autonomijos ribas, jos orumą, valstybinės institucijos turi gerbti tas šeimos ribas, jos struktūrą. Juk šeimos ORUMAS kaip prigimtinės ir neatimamos teisės moralėje, etikoje, teisėje ir politikoje siekia dar Švietimo epochą.  

    
Bet, kai į šeimą net nekviestas įsiveržia pareigūnas, tai jau pažeidžia savireguliaciją, kaip ir biologijoje, žmogui susirgus, įsijungia savireguliacijos sudėtingi kompensavimo mechanizmai.

     Tokie patys mechanizmai veikia ir šeimoje. O įsiveržus pareigūnui į šeimą - tos savireguliacijos mechanizmus sugriauna - šeima pradeda gyventi baimėje. Todėl siūlyčiau, klausantis docentės Raumunės Jankuvienės paskaitą, stebėti šiuos josios kanonus:   

Prielaidos vaiko savivertei formuotis šeimoje

       
    Galima pasidinti

          Padedant šeimoms, institucijos neturėtų pažeisti šeimų privatumo.  Lektorė R. Jankuvienė pabrėžė, kad Olandijoje yra seniūnijose yra pranešėjai, kurie pastebi institucijų veiksmų klaidas, nes pranešėjai ir institucijos dirba, kad padėti šeimai, kad tai šeimai ištikrųjų būtų geriau o Lietuvoje pranešama, kad ji būtų nubausta, kad jai būtų blogiau. Stebina, kad tame įstatyme fizinės bausmės neleidžiamos, bet neleidžiamos tėvams, o Valstybei leidžiamos. Vadinais, mūsų Lietuvoje įstatymas už smurtą. Ir jėgos naudojimas niekur neturėtų būt taikomas.


Galima pasididinti

Trečioji šio Forumo pranešėja buvo Dalija Snieškienė
 

SAULIUS DAMBRAUSKAS: VAIKO TEISIŲ APSAUGOS PAGRINDŲ ĮSTATYMAS NEATITINKA KONSTITUCIJOS

Kručinskų šeimos advokatas Saulius Dambrauskas įsitikinęs, kad Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas prieštarauja Lietuvos Konstitucijai bei jos ginamoms vertybėms.


Galima pasisidinti

 Todėl Kauno apygardos teisme nagrinėjamoje Kručinskų byloje, kurioje yra sprendžiamas vaikų paėmimo iš tėvų teisėtumo klausimas, advokatas pateikė prašymą teismui kreiptis į Konstitucinį Teismą siekiant ištirti byloje taikytino įstatymo atitikimą Konstitucijos nuostatoms. Prašymas grindžiamas tokiais motyvais:

 PRAŠOMA PERDUOTI KONSTITUCINIAM TEISMUI IŠTIRTI VAIKO TEISIŲ APSAUGOS PAGRINDŲ ĮSTATYMO ATITIKIMĄ LIETUVOS RESPUBLIKOS KONSTITUCIJAI

Klaidinga manyti jog problema yra ne Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymu nustatytame reguliavime, o, kaip teigia sisteminiai valdininkai, poįstatyminiuose aktuose bei netinkamame jų vykdyme. Būtent šis įstatymas užprogramuoja tas neigiamas pasekmes, kurios šiandien jaudina kiekvieną jauną šeimą auginančią vaikus. Esminė problema, kad šiuo įstatymu yra kėsinamasi į šeimos privatumą bei privataus gyvenimo neliečiamumą, t.y. į Lietuvos Konstitucijos ginamas vertybes. Šiuo teisiniu reguliavimu į bet kuriuos tėvus ar įtėvius žvelgiama a priori kaip į socialiai neatsakingus. Todėl dabartinis Seimo narių bandymas iš esmės pataisyti įstatymą nors ir yra sąžiningas bandymas, tačiau tam tikra desperatiška priemonė gelbėti akivaizdžiai nenormalią situaciją, peržengusią Konstitucijos saugomų vertybių raudonąsias linijas. Todėl spekuliatyvu, neatsakinga ir diletantiška tokiais atvejais bandyti pasitelkti pop „žvaigždes” bei klijuoti „etiketes” įstatymo pataisas įvardinant „Vaikų mušimo įstatymu”. Tokiu atveju patį taisomą įstatymą tektų pavadinti „Vaikų atėmimo įstatymu”.

Dėl bylų nagrinėjimo supaprastinto proceso tvarka prieštaravimo Vaiko teisių konvencijai

1.Remiantis Konstitucijos 138 str. 3 dalimi tarptautinės sutartys, kurias ratifikavo Lietuvos Respublikos Seimas, yra sudedamoji Lietuvos Respublikos teisinės sistemos dalis.

2.Vaiko teisių konvenciją (Priimta Generalinės Asamblėjos 44/25 rezoliucija pagal Trečiojo komiteto pranešimą (A/44/736 ir Corr. 1)(toliau – Konvencija) LR Seimas ratifikavo 1995-07-03. Prisijungdama prie Konvencijos Lietuva įsipareigojo užtikrinti vaikams joje numatytas teises.

3.Konvencijos 9 straipsnyje nustatyta, kad valstybės dalyvės užtikrina, kad vaikas nebūtų išskirtas su savo tėvais prieš jų norą, išskyrus tuos atvejus, kai kompetentingi organai, vadovaudamiesi teismo sprendimu ir taikytinais įstatymais, atitinkama tvarka nustato, kad toks atskyrimas yra būtinas vaiko interesams. Tai nustatoma inter alia, kai tėvai žiauriai elgiasi su vaiku arba juo nesirūpina. Taip pat nustatyta, kad sprendžiant dėl vaiko atskyrimo, visoms suinteresuotoms šalims suteikiama galimybė dalyvauti kiekviename nagrinėjimo procese ir pareikšti savo požiūrį.

4.Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo 42 straipsnio 1 dalies 2 punkte nustatyta, kad esant tam tikriems pagrindams atitinkama valstybės vaiko teisių institucija ne vėliau kaip per 3 darbo dienas Civilinio kodekso 3.2541 straipsnyje nustatyta tvarka kreipiasi į teismą dėl leidimo paimti vaiką iš jo tėvų ar kitų jo atstovų pagal įstatymą išdavimo. Taip pat CPK 3.2541 straipsnyje „Vaiko paėmimas iš jo atstovų pagal įstatymą” nustatyta, kad kai yra šio kodekso 3.254 straipsnyje nustatyti pagrindai, valstybinė vaiko teisių apsaugos institucija Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo nustatyta tvarka gali paimti vaiką iš jo atstovų pagal įstatymą; Valstybinė vaiko teisių apsaugos institucija, paėmusi vaiką šio straipsnio 1 dalyje nurodytu atveju, privalo per tris darbo dienas kreiptis į teismą dėl leidimo paimti vaiką iš jo atstovų pagal įstatymą. Prašymas išduoti leidimą paimti vaiką iš jo atstovų pagal įstatymą nagrinėjamas Civilinio proceso kodekso XXXIX skyriuje nustatyta tvarka.

5. Minėtos nuostatos neatitinka aukščiau minėtų Vaiko teisių konvencijos 9 straipsnio nuostatų, o tai reiškia, kad ir prieštarauja Konstitucijos 138 str. 3 daliai.

6. Visų pirma, Konvencijoje nurodyta, kad turi būti vadovaujamasi teismo sprendimu. Tuo tarpu bylą nagrinėjant pagal CPK XXXIX skyriuje nustatytą tvarką yra priimama nutartis. Galima būtų interpretuoti, kad sprendimo sąvoka Konvencijoje taikoma plačiąja prasme (t.y. bet kokiems teismo procesiniams sprendimams, inter alia nutartims). Tačiau atsižvelgiant į skirtingus sprendimo bei nutarties priėmimo procesinius reikalavimus bei sisteminį teisės aiškinimą – sprendžiamos teisinės vertybės pobūdį, galimą ginčo santykį, CPK XXXIX skyriaus paskirtį, tik teismui priskirtą diskreciją skirti žodinį bylos nagrinėjimą ir kt. – toks teorinis interpretavimas būtų nepagrįstas. Be to, esamas teisinis reglamentavimas neatitinka aukščiau minėtos Konvencijos nuostatos, kadangi Konvencijoje numatyta jog teismo sprendimu turi būti nustatyta, jog toks atskyrimas yra būtinas vaiko interesams, o tai sąlygoja platesnę aplinkybių ištyrimo svarbą, todėl sprendimo, o ne nutarties privalomumą. Antra, dabartinis reglamentavimas neužtikrina šalių galimybės dalyvauti kiekviename nagrinėjimo procese ir pareikšti savo požiūrį, kadangi  dabartinis procesas (dėl leidimo išdavimo) įprastinai yra rašytinis.

7.Tuo tarpu vaiko paėmimu iš tėvų (ar kitų įstatyminių atstovų) kėsinamasi į konstitucines vertybes bei žmogaus teises. Todėl konstitucinės reikšmės klausimas negali būti sprendžiamas supaprastinto proceso (kuriuo yra ir CPK XXXIX skyriuje nustatytos kategorijos bylos) tvarka, o dabartinis reglamentavimas prieštarauja konstitucijos nuostatoms.

Dėl privalomo advokato dalyvavimo procese

8.Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 6 straipsnyje numatyta teisė į teisingą bylos nagrinėjimą. Šio straipsnio c dalyje numatyta, kad kiekvienas turi teisę gintis pats ar padedamas savo paties pasirinkto gynėjo arba, jei neturi pakankamai lėšų gynėjui atsilyginti ir kai tai reikalinga teisingumo interesams, nemokamai gauti advokato pagalbą. Pažymėtina, kad šio straipsnio taikymo praktika yra gerokai platesnė negu teisė turėti gynėją baudžiamojoje byloje. Tuo tarpu nagrinėjamame teisiniame santykyje sprendžiamas vaiko atskyrimas nuo tėvų teisėtumas. Todėl iki galutinio teismo sprendimo (be to neužtikrinus objektyvaus proceso ir pilnutinio teisių atstovavimo) nėra pagrindo laikyti, kad toks vaikų atskyrimas galėtų būti vykdomas išskirtinai vaikų interesais ir, kad jis netampa tam tikra bausmės forma. Tuo tarpu net ir pagal BPK nuostatas teisiant nepilnametį asmenį yra privalomas advokato dalyvavimas.

9.Tiriant vaiko paėmimo pagrįstumo klausimą esminę reikšmę turi objektyvus kraštutinės priemonės (vaiko paėmimo iš šeimos) taikymo pagrįstumas bei proporcingumas. Todėl remiantis nurodytais pagrindais Įstatymo nuostatos, kiek jos neužtikrina vaikui ir jo įstatyminiams atstovams teisminiame procese, kuriame sprendžiamas klausimas dėl galimo vaiko paėmimo (ypač dėl skubaus jo paėmimo bei laikinosios globos) privalomo įstatyminių atstovų pasirinkto advokato dalyvavimo – pažeidžia Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 6 straipsnyje numatytą teisę į teisingą bylos nagrinėjimą bei Konstitucijos 138 str. 3 dalį.

Dėl vaikų paėmimo teisėtumo išnagrinėjimo ne daugiau negu per 48 val.

10.Nuostata dėl vaikų skubaus paėmimo iš šeimos, kiek ji nėra ribojama šio klausimo išsprendimo ne daugiau negu per 48 val. – prieštarauja Konstitucijoje 20 str. nuostatai. Remiantis Konstitucijos 20 str. 3 dalimi nusikaltimo vietoje sulaikytas asmuo per 48 valandas turi būti pristatytas į teismą, kur sulaikytajam dalyvaujant sprendžiamas sulaikymo pagrįstumas; jeigu teismas nepriima nutarimo asmenį suimti, sulaikytasis tuojau pat paleidžiamas. Taigi ši Konstitucijos norma nusikaltimu įtariamam asmeniui garantuoja operatyvų jo sulaikymo pagrįstumo ir teisėtumo išsprendimą. Tuo tarpu VTAPĮ tokios teisės nenumato nei vaikui, kuris yra paimamas iš šeimos, nei jo įstatyminiams atstovams, kuriems vaiko atskyrimas tampa tam tikra (dažnai net ypatingo žiaurumo) bausmės forma.

11.Konstitucijos 38 straipsnyje nustatyta, jog šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas (1 d.), valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę (2 d.), tėvų teisė ir pareiga auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais iki pilnametystės juos išlaikyti (6 d.), vaikų pareiga globoti tėvus senatvėje (7 d.), Žmogaus teisės ir laisvės yra prigimtinės (Konstitucijos 18 str.). Įstatymų leidėjas, reguliuodamas šeimos santykius, privalo paisyti Konstitucijos principų ir normų. Tai inter alia reiškia, kad negali būti nustatytas toks teisinis reguliavimas, pagal kurį vaiko paėmimas iš šeimos bei jo atskyrimas nuo tėvų galėtų būti įvykdytas paneigiant kitas prigimtines Žmogaus teises, kylančias iš šeimos, motinystės, tėvystės ir vaikystės globojimo ir saugojimo principo. Taip pat negali būti nustatytas toks teisinis reguliavimas, pagal kurį vaiko paėmimas iš šeimos bei jo atskyrimas nuo jo tėvų (ar kitų įstatyminių atstovų) galėtų būti sprendžiamas supaprastinto proceso tvarka neužtikrinant net ir tų minimalių teisių bei teisinių garantijų, kurias Konstitucija užtikrina net nusikaltimu įtariamam asmeniui.

12.Vadovaujantis Konstitucijos 22 str. Žmogaus privatus gyvenimas neliečiamas; taip pat informacija apie privatų asmens gyvenimą gali būti renkama tik motyvuotu teismo sprendimu ir tik pagal įstatymą; įstatymas ir teismas saugo, kad niekas nepatirtų savavališko ar neteisėto kišimosi į jo asmeninį ir šeimyninį gyvenimą, kėsinimosi į jo garbę ir orumą. Tuo tarpu VTAPĮ neužtikrina privataus gyvenimo neliečiamumo.

13.Konstitucijos 39 straipsnyje nustatyta, kad valstybė globoja šeimas, auginančias ir auklėjančias vaikus namuose, įstatymo nustatyta tvarka teikia joms paramą. Taip pat, kad nepilnamečius vaikus gina įstatymas. Tai sąlygoja, kad įstatymais nustatytos atitinkamų teisių garantijos laikytinos konstitucinių nuostatų įgyvendinimu.

14. Šeimos stiprinimo įstatymas turi subordinacinę normą, pagal kurią Seimas ir Vyriausybė, rengdami ir įgyvendindami teisės aktus šeimos politikos srityje, vadovaujasi šiame įstatyme nustatytais šeimos stiprinimo įgyvendinimo principais ir bendrosiomis šeimos stiprinimo nuostatomis (16 str. 5 d.).

15. Tuo tarpu VTAPĮ nustatytu teisiniu reguliavimu pažeidžiami esminiai šeimos stiprinimo įgyvendinimo principai, nustatyti Šeimos stiprinimo įstatymo 3 straipsnyje. Pagal vieną iš šių principų (3 str. 8 p.) – tėvų teisės ugdyti vaikus pagal savo įsitikinimus principą – tėvai ir globėjai ne tik rūpinasi vaikų religiniu ir doroviniu auklėjimu, bet ir renkasi jų ugdymo formą pagal savo įsitikinimus, jeigu tai neprieštarauja teisėtiems vaiko interesams. Taigi socialiai atsakingi tėvai (globėjai), vadovaudamiesi vaiko interesu bei vykdydami Konstitucijos 38 str. 6 d. nustatytą konstitucinę pareigą auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, turi teisę pasirinkti jų ugdymo formas pagal savo įsitikinimus. Tai reiškia, kad siekdami vaiko interesų jie turi teisę taikyti ir griežtas, jų įsitikinimus, šeimos, tautos, religijos tradicijas atitinkančias auklėjimo priemones, o kėsinimasis į tokią teisę yra kėsinimasis tiek į privataus ir šeimos gyvenimo neliečiamumą, tiek ir į konstitucines vertybes.

16. Intervencija į šeimos gyvenimą yra kraštutinė priemonė, todėl ji pateisinama tik esant tam tikrai juridinių faktų sudėčiai. Tai reiškia, kad tik tokia šeima, kurioje tėvai (įtėviai) savo konkrečia veika (veikimu ar neveikimu) leidžia juos priskirti socialiai neatsakingiems tėvams, galėtų patirti valstybės institucijų intervenciją į šeimos gyvenimą siekiant tokiems tėvams (įtėviams) suteikti socialiai atsakingos tėvystės įgūdžius. Tačiau ir tokiais atvejais privalo būti laikomasi kitų įstatyminių šeimos stiprinimo (tai yra konstitucinių teisių įgyvendinimo) principų: privataus gyvenimo neliečiamumo principo, pagal kurį įgyvendinant šeimos stiprinimo priemones ir teikiant paramą bei pagalbą šeimai, užtikrinama, kad šeima nepatirs neteisėto, nebūtino ir neproporcingo kišimosi į jos privatų gyvenimą (3 p.), tėvystės ir motinystės papildomumo principo – teikiant paramą ir pagalbą šeimai turi būti atsižvelgiama į vaiko prigimtinį poreikį turėti tėvą (įtėvį) ir motiną (įmotę) (4 p.).

Teismui nepatenkinus šio prašymo nagrinėjamoje civilinėje byloje bus siekiama analogišką prašymą Lietuvos Konstituciniam Teismui pateikti per Seimo narių grupę.

 


Galima pasididinti

 

SAULIUS DAMBRAUSKAS: ĮTEISINTOS VAIKŲ PAĖMIMO IŠ TĖVŲ SCHEMOS PANAIKINIMAS IŠ ESMĖS TAPO NACIONALINIO SAUGUMO KLAUSIMU

Jeigu laiko mašina mus su visa dabartine valstybe nukeltų į vaikystę, mes visi būtume paimti iš tėvų ar senelių ir užaugtume vaikų namuose, pas globėjus ar būtume įvaikinti.

Kas bent kiek susipažinęs su “vaiko teisių apsaugos“ įstatymu ir kukuraičių instrukcijomis, žino – pagal dabartinę įstatyminę tvarką kiekvienas vaikas gali būti paimtas iš kiekvienos šeimos.

Ne vaiką iš tėvų paima. Iš vaiko atima jo tėvus, šeimą ir visą jo pasaulį. Ar kas pagalvoja, kas darosi jo širdelėje, kai kokios nors svetimos tetos kambarėlyje ar ligoninės palatoje, kur reikia savaites laukti ekspertizių, užgesta šviesa ir vaikelis lieka tamsoje vienas?

Niekam tai ir nerūpi, nes valdžia žino geriau ir myli teisingiau. Valstybė pavirto realia grėsme kiekvienai šeimai. O to, ko bijai, niekada nemyli ir negali mylėti.

Baisiausia yra ne žmonių bėgimas iš Tėvynės. Dar baisiau – vidinė emigracija, kai valstybė išeina iš žmogaus širdies. Tuštumą gali užpildyti bet kas. Ir tai – didžiausia grėsmė nacionaliniam saugumui.

 Detaliau prašome išklausyti advokato Sauliaus Dambrausko išsamiau pranešimo videoįrašą.


Galima pasididinti

Galima pasididinti

Galima pasididinti

Galima pasididinti

Galima pasididinti

Apie Seime svarstomą  R.Karbauskio ir ministro Kukuraičio projektus, Mindaugas Puidokas pabrėžė:
"...Ir kada tu apjungi du visiškai skirtingus projektus į vieną, gauni tokią mišrainę, kuri niekaip negali išspęsti, tų problemų, kurias mes turime Vaiko apsaugos sistemoje". Toliau siūlau išklausyti videoįrašą   

Taip pat skaitykite, kaip R. KARBAUSKIS PATEIKĖ PAKOREGUOTAS M. PUIDOKO DARBO GRUPĖJE PARENGTAS VAIKO TEISIŲ PATAISAS Mindaugas Puidokas: „Mano suburtoje ekspertų darbo grupėje parengtų pataisų pateikti Seime leista nebuvo, bet džiaugiuosi, kad mūsų sunkaus darbo pagrindu gimė kompromisinis projektas. 

      


Galima pasididinti


Galima pasididinti


Galima pasididinti

Ar atitinka privatizuotos įstatymų stūmikų NVO naudai "vaiko teisių apsaugos" sistemos reikaliukai tarptautinius žmogaus teisių dokumentus?

Aišku, kad neatitinka. Tik kam čia rūpi tos žmogaus teisės? Jos rūpi tik tada, kai reikia tiems kam reikia.

Tai pabrėžė Lietuvos žmogaus teisių asociacijos pirmininkas Romualdas Povilaitis:

ROMUALDAS POVILAITIS: KOKIUS TARPTAUTINIUS ŽMOGAUS TEISIŲ DOKUMENTUS PAŽEIDŽIA VAIKO TEISIŲ APSAUGOS PAGRINDŲ ĮSTATYMAS?

Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos nuomonė dėl vaikų ir jų tėvų teisių

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo kontekste

2019-01-22  Kaunas

1. Vaikų teisės yra žmogaus teisių dalis. Kuriant arba tobulinant teisės aktus, nusakančius vaikų teises, būtina remtis svarbiausiais žmogaus teisių dokumentais. Žmogaus teisės yra universalios ir taikomos visiems žmonėms, todėl kalbant apie vaikų teises negalima pamiršti jų tėvų teisių, kurios sudaro neatskiriamą vienovę. Šių teisių tarpe ypatingą vietą užima teisė sukurti šeimą, turėti ir auginti savo vaikus.

2. Sprendžiant vaikų ir visuomenė santykių problemas vaiko interesai yra svarbiausi. Tarp jų ypač svarbus yra ryšys su motina ir tėvu. „Vaikas turi augti jausdamas tėvų globą ir atsakomybę, (…) mažamečio vaiko (…) negalima išskirti su motina“ (Jungtinių tautų (JT) Vaiko teisių deklaracija, 1959 m., 6 principas).

3. Tarptautiniai žmogaus teisių dokumentai akcentuoja ypatingą šeimos kaip natūralios ir pagrindinės visuomenės ląstelės vaidmenį vaikų atžvilgiu. Vaikas visapusiškai ir harmoningai gali vystytis tik augdamas šeimoje, o ji yra atsakinga už nepilnamečių vaikų išlaikymą ir auklėjimą. (Vaiko teisių konvencija, (JT, preambulė; Tarptautinis pilietinių ir politinių teisių paktas, JT, 23 str.; Tarptautinis ekonominių, socialinių ir kultūrinių teisių paktas, JT, 10 str.).

4. Žmogaus teisės garantuoja šeimos institucijos ir jos narių autonomiškumą. Niekas neturi patirti savavališko kišimosi į asmens privatumą, jo šeimos gyvenimą, buitį“. (Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, JT, 1948 m., 12 str.).

5. Sprendžiant vaiko auginimą šeimoje svarbu „deramai atsižvelgti į kiekvienos tautos tradicijas ir kultūros vertybių svarbą vaiko apsaugai ir harmoningam vystymuisi“. (Vaiko teisių konvencija, 1989 m., preambulė). Vietiniai papročiai turi būti įvertinami (Vaiko teisių konvencija, 1989 m., 5 str.) Kardinalus ir skubotas kitos kultūros šalių vaikų teisių apsaugos praktikos perkėlimas gali sukelti gilius neigiamus padarinius visuomenėje.

6. Valstybė, deklaruodama pareigą rūpintis šeima, turi teikti jai visapusišką pagalbą, nes auklėjant bei ugdant vaikus šeimai tenka ne tik didelė atsakomybė, bet ir nelengva našta. „Šeimai turi būti suteikta reikiama apsauga ir pagalba“(Vaiko teisių konvencija, JT, 1989 m., preambulė). Materialinės šeimos gyvenimo sąlygos priklauso ne tik nuo tėvų darbštumo, bet ir nuo valstybės vykdomos socialinės ekonominės politikos. „Kiekvienas žmogus turi teisę į pakankamą savo ir savo šeimos gyvenimo lygį“ (Tarptautinis ekonominių, socialinių ir kultūrinių teisių paktas, JT, 11 str.; Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, JT, 25 str. 1 dalis.). Tais atvejais, kada reikia apginti vaiko interesus išsaugant šeimos (tėvų) teises, gali būti taikomos socialinės programos (Vaiko teisių konvencija, JT, 19 str. 2 d.).


Galima pasididinti

7. Priimant vaiko teises apibrėžiančius įstatymus bei poįstatyminius aktus būtina laikytis tiek tarptautinių žmogaus teisių dokumentų raidės, tiek jų dvasios, o taip pat įvertinti teigiamas ir neigiamas kitų šalių vaikų apsaugos sistemų praktikos puses. Neigiamas Norvegijos vaikų apsaugos tarnybos Barnevernet vertinimas buvo pateiktas Europos Tarybos parlamentinėje Asamblėjoje (Council of Europe: child protection agencies must respect parental rights).

Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos pirmininkas Romualdas Povilaitis

 


Galima pasididinti


Galima pasididinti


Galima pasididinti


Olga UDRA
apie Vašingtono motinų konvenciją užsiminė
 
 


Galima pasididinti

KONFERENCIJA “VAIKAS – ŠEIMA -VALSTYBĖ“: VAIKO TEISIŲ APSAUGOS PAGRINDŲ ĮSTATYMAS TURI BŪTI PANAIKINTAS ARBA IŠ ESMĖS PAKEISTAS

cropped-kauno-logo-naujausias.jpg

Vaikas – Šeima -Valstybė

Konferencija apie vaiko teisių problemas
Kaunas 2019 m. sausio 22 d. 17.30 – 20.00
VDU Humanitarinių mokslų fakultetas, Kaunas, Putvinskio g.23

R E Z O L I U C I J A 

Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei
Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui
Lietuvos Respublikos Seimo frakcijoms
Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui
Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ministrui Linui Kukuraičiui
Žiniasklaidai 

1. 2018 metais įsigaliojusi Vaiko teisių apsaugos pagrindų ĮSTATYMO naujoji redakcija sąlygojo tai, kad per pusės metų jo galiojimo laikotarpį iš šeimų buvo paimta daugiau negu 1000 vaikų. Toks reiškinys sukūrė socialinę įtampą Lietuvoje.

2. Šiuo metu grubia institucine prievarta yra kėsinamasi į tokias konstitucines vertybes, kaip šeima, motinystė, tėvystė ir saugi vaikystė.

3. Šią institucinę prievartą sąlygoja ne netinkami bei neprofesionalūs vaiko teisių tarnybų veiksmai, ne poįstatyminių aktų netobulumas, ne netinkamas pasirengimas reformai, ne per mažas sistemos finansavimas (ką siekia įrodyti reformą ginantys jos strategai). Ši institucinė prievarta yra esminis ir objektyviai pagrįstas ĮSTATYMO nuostatų bei šios reformos rezultatas.

4. Vaikų teisių apsaugos sistema yra sukurta įstatymiškai suardant tėvų ir vaikų interesų vienybę bei ignoruojant esminį – paramos šeimai – prioritetą. Šios reformos objektu tapo ne šeima, o vaikas kaip atskiras individas. Tuo tarpu šeima tapo pagrindinė potencialiai vaikui nesaugios aplinkos erdvė, kuri nebėra organiškai būtina jo teisių visumai, visapusiškam vystymuisi ir laimei.

5. Nepagrįstai išplėsta smurto sąvoka į latentinių nusikaltimų statistiką leidžia įtraukti didžiąją dalį Lietuvos šeimų. Tokiu būdu latentiniais nusikaltėliais yra paverstos ne tik šeimos auginančios vaikus, bet ir jų tėvai bei protėviai, o mūsų tauta paverčiama smurtautojų tauta – tai formuoja visuotinį psichologinį tautinio nepilnavertiškumo bei kaltės jausmą. Būtent nepagrįstai išplėsta smurto sąvoka ĮSTATYMU nustatytų institucinių prievartos priemonių taikymo galimybę leido išplėsti nekontroliuojamai.

6. Atsirado prievartinė paramos sistema, kuri tapo įteisintu valstybiniu verslu, kuriame šeimos tėra paslaugų teikimo objektas, o vaikas – prekė, aptarnaujanti naujai sukurtą „paslaugų šeimai” sistemą.

7. Šia reforma iš esmės pasikėsinta į piliečių konstitucines teises, laisves ir vertybes, skatinamas visuomenės teisinis nihilizmas bei įstatymų negerbimas, ugdomas nepasitikėjimas valdžia bei priešiškumas savo Valstybei. Todėl ĮSTATYMU įteisintos vaikų paėmimo iš tėvų schemos panaikinimas iš esmės tapo nacionalinio saugumo klausimu.

8. Valstybės kontrolė ir sankcijos turi būti pakeistos valstybės pagalba vaikams per juos auginančias šeimas. Valstybė privalo užtikrinti šeimos autonomiją, saugoti šeimas ir vaikus nuo smulkmeniško kišimosi į jų privatumą, užtikrinti garbės, orumo ir reputacijos apsaugą ir konstitucinę tėvų teisę nevaržomai auklėti vaikus pagal savo dorovinius bei religinius įsitikinimus.

9. Vaiko teisių apsaugos pagrindų ĮSTATYMAS turi būti panaikintas arba iš esmės pakeistas. Nuo šios teisėkūros turi būti kategoriškai nušalinti asmenys, kurie yra susiję su šiuo paslaugų verslu per įvairias pinigų įsisavinimo bei finansavimo schemas.

 

Kauno forumas
Asociacija “Vardan šeimos“

   

ŠIS PUSLAPIS DAR BUS ŽENKLIAI IR GAUSIAI  PAPILDYTAS - APSILANKYKITE DAR KARTĄ VĖLIAU IR DAŽNIAU

    

 

NUORODOS

Arvydas Juozaitis. Lietuvos šeimoms — socialinę inžineriją?  

2019-01-31 Konferencija „Romualdas Ozolas – valstybės kūrėjas“ 15min jubiliejaus aprašymas su video
Šios konferencijos trumpiausioje kalboje Arvydas Juozaitis papasakojo, kaip R.Ozolas turėjo būti DEMOKRATIJOS SEISMOGRAFAS ir turėjo būt išstinktas Sąjūdžio seimo purmininku. Bet kas nutiko - visi apie tai nutyli. 1989 m. gegužės pabaigoje, prieš delegacijai vykstant į Maskvą  po pusmečio pagal oficialų susitarimą R.Ozolas turėjo užimti Sąjūdžio seimo tarybos pirmininko vietą. ... Bet  per vienos Sąjūdžio seimo sesijos pertrauką Vytautas LANDSBERGIS, TIESIOG, VALDŽIĄ  PAĖMĖ Į SAVO RANKAS, sukvietęs tarybą ir net neskaičiavęs kvorumo, pasakė, kad Romualdą Ozolą nori paskirti savo pavaduotoju. Tada R.Ozolo ištikostabas - pradėjo trūkčioti pečiai. Tai buvo VALDŽIOS UŽGROBIMO AKIMIRKA.  Ir visi tada buvo visi priblokšti, vyko kažkoks sutrikimas - niekas tada nieko nepasakė. Tada V.Landsbergis padėkojo ir tylos minutėje išėjo. Taip V.Landsbergis tapo "vadovu", kurio mitą kuria iki šios dienos visų moralės sąskaita.

 

Lietuva mini Persitvarkymo Sąjūdžio 30-metį. Ta proga Vilniuje atidengta atminimo lenta „Sąjūdžio žinioms“ - pagrindiniam Sąjūdžio leidiniui, nušvietusiam šio judėjimo veiklą ir idėjas.

  Romualdas OZOLAS (1939 01 31–2015 04 06)

Vytautas Girdzijauskas. Nepriklausomybės apsėstieji

Puidoko konf                                      

SUSITIKIMAI 2018-11-24 Arvydas Juozaitis.

Lietuva apskųsta Jungtinėms Tautoms dėl pradingusios Deimantės Kedytės ,

15min studijoje – prezidento posto siekiantis Arvydas Juozaitis

15min studijoje – kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis

15min studijoje – TS-LKD išrinkta kandidatė į prezidentus I.Šimonytė

Puidoko konf                                      

SUSITIKIMAI 2018-11-24 Arvydas Juozaitis.

Lietuva apskųsta Jungtinėms Tautoms dėl pradingusios Deimantės Kedytės ,

Arvydas Juozaitis : neturime nuolat nuolaidžiauti Briuseliui 2019-01-20

Andrius Lobovas atblokuotas   

XFM radijo laida „Polis ant kalvos“. A. Juozaitis

DELFI Dėmesio centre: apie augančias politines ambicijas   Juozaičiu

 Kadangi su Dabašinsku ir aš diskutavau, tai :
Mes ne prieš, bet...“: kryžminė A.Juozaičio apklausa atskleidžia, kas ji

Juozaičio paskyroje

2016-ųjų balandį „Lietuvos ryte“ buvo publikuojamas Laimos Lavaste interviu su tada darbą baigusiu vidaus reikalų ministru S.Skverneliu.

Tačiau jūsų laikais vyko ir gėdą policijai darantys dalykai. Aukštų policijos pareigūnų šutvės, neužkirtusios kelio Garliavos žudynėms, teismų farsas. Jų melavimai, dokumentų dingimas teisme, šokiruojantys išteisinamieji nuosprendžiai, kai teisėjas – buvęs jų pavaldinys. Tad girtis, kad policijoje atsirado daugiau skaidrumo, lyg ir neturėtumėte? – Taip, kai kurių aukštų pareigūnų buvimas policijoje tikrai buvo nesusipratimas. Jei kalbame apie Garliavos istoriją, aš laimingas, kad mums pavyko vaiką grąžinti mamai. Nes kai žinojau, kaip buvo suplanuota paaukoti mergaitę, kiek politikų čia yra įsivėlusių, plaukai šiaušiasi. – Bet iki šiol tai neišdrįstama ištarti garsiai? – Gal kada nors parašysiu tai, kas dar nėra paviešinta. Tiesa netruks išaiškėti.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė siūlo numatyti galimybę taikyti vaikui laikinąją priežiūrą ir dėl tėvų gydymo ar laikino išvykimo
 


Galima pasidinti
Nemira PUMPRISKAITĖ:
– Ar jums neatrodo, kad jūsų abiejų dalyvavimas gali vis dėlto sutrukdyti arba jums abiem, arba tam pačiam S. Skverneliui, iš tos pusės einantiems? Ir tada dešinieji abu, t. y. I. Šimonytė su G. Nausėda, pateks, o iš jūsų – nė vienas? Ar taip gali atsitikti, ką manote?

N. Puteikis: S. Skvernelis yra dešinesnis ir už G. Nausėdą, ir už I. Šimonytę, tai jie trys ir kausis dėl to paties rinkėjo, o mes kausimės dėl kito. Mes - dėl tos daugumos rinkėjų, kurie kenčia nuo tokios turčių globojimo politikos.

 

  Pumprickaitė kalbina M.Puidoką ir N.Puteikį    Dainius Kepenis su Rimvydu Paleckiu
 

  Galima pasididinti ir labai pasidint i

 Ramūnas Karbauskis spie tai, kasd su .S.Skverneliu II-jame tuse kovos

 

 

2019-02-12 Signataro Bronislovo Genzelio spaudos konferencija apie konstitucinio teismo išplitimą  teismokratijos susidarymą

 

Nijolės Oželytės įžvalgos minint Garliavos šturmo pusmetį       pasakoja    apire grupuočių kovos pasekmes

Istorinė klaida

Apie Garliavą ir homoseksualum nuo D.Kedžio iki G.Ilgūno mirties

 287*Lithuania /Lietuva/and the World [2010.04.20-2010.05.09] Vol.2

      Ar gali būti, kad kruvinąjį nusikaltimą atlikio ne Drąsius Kedys? ( 0:45 ištariama tai)     

Akistata 2012-04-04 (uždrausta serija)

    

L. Lavastė: Stankūnaitė paliko dukters kapą ir liko vienintelė gyva liudininkė 2013-08-25

Paskelbta 2009-10-22

Drasius Kedys, in varstă de 37 de ani, este un lituanian devenit erou naţional după ce a avut curajul să infrunte statul: el i-a impuşcat pe judecătorul şi politicianul care i-au molestat fetiţa de doar patru ani, după ce poliţiştii "nu au reuşit" să rezolve cazul

Kad neįmanoma nuo to šlaito nusiristi, šio video apie vietą, kur rastas D.Ledžio kūnas,  autorius mano buvęs F.b. draugas, rašytojas iš Tytuvienų Vadimas Juška keistai "nusižudo". Man taip pat teisėjo Audriaus Cinino F.b.temoje apie jo tiriamą bylą irgi buvo pagrasinta, kad "pabaigsiu savižudybe kaip tąsai V.J". Tą grasinimą-įspėjimą iš kart trisėjas A.Cininas ištrynė, kaip ir kitus nekorektiškus komentarus visad ir daug trindavo. Kai aš pats tiriau tą šlaitą ir kalbėjausi su viršuje gyvenančiais žmonėmis - jie taip pat man patikino, kad po talkos jie naktavojo-nemiegojo ir būtų girdėję šunų  lojimą, jei velionis A.Kedys būtų bridęs per jų pasėlių lauką - būtų ir
  pėdos jo. Iš kitur griovų pakraščiais ateti nebuvo iš kur. Ten tyrinėjau šlaitą, kaip Orientavimosi sporto specialistas. Po to nuvažiavau įGirininkus už Garliavos piešti sportinį žemėlapį. Ir ten prie manęs prisikabino neaiškūs asmenį, man grasino-žinojo, kad "buvau pas Kedį" - taip jie pman prasitarė.  Kažką su manim norėjo padaryti, bet, matyt, pamaišė vienkiemis.   Todėl sutulkęs visą psichologinę mobilizaciją - pasišalinau.

+